OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TREND: hair contouring om je gezichtsvorm te verbeteren

Na shapen met make-up kan je nu ook je haar contouren om je gezicht beter te doen uitkomen. Spelen met licht en schaduw is de laatste nieuwe kleurtrend bij kappers.

 

Het principe van hair contouring is te vergelijken met dat van contouren met make-up. Donkere tinten zorgen voor schaduw en lichte tinten creëren een ruimer effect. De kapper zal aangepaste kleuren en diktes van de lokken kiezen om zo jegezichtvorm optisch te verbeteren.

dus op het deel van je kapsel waarop je aandacht wil trekken. De donkere tinten gebruik je om te schaduwen en volume te verkleinen.

Van breed naar lang

 

breed

Beeld: L’Oréal Professionnel

Heb je een breed gezicht, dan wil je dat langer laten lijken. Daarvoor plaats je het best lichte accenten bovenaan en op de punten van je haar. Op de zijkanten zet je een donkerdere tint om een schaduweffect te crëeren.

Van lang naar breed

 

lang

lang_lo lang_lo2

Beeld: L’Oréal Professionnel

Om een lang gezicht wat breder te doen lijken kan je het best de bovenkant, het haar rond de nek en een deel van de punten donker laten maken. Je krijgt highlights langs je kaaklijn waardoor je gezicht breder lijkt.

Van driehoekig naar ronder

 

driehoek

 

 

 

drie_lo2 driehoek_lo
Beeld: L’Oréal Professionnel

Om een driehoekig gezicht meer in balans te brengen wil je de bovenkant optisch versmallen en de onderkant verbreden. Dat doe je door de bovenkant van je kapsel donker te maken en alles onder de kaaklijn lichter. Een ombré of sombré is dus ideaal voor mensen met een driehoekig gezicht.

 

Bron : www.flair.be

Written by

.
.